Vrei să ai copii inteligenți? Iată ce trebuie să faci

Dacă vrei să ai copii inteligenți, trebuie să-i îmbrățișezi cât mai des, spun autorii unui studiu recent, angajați ai Spitalului Nationwide pentru Copii din Ohio, informează portalul Moldova Ortodoxă.

Cercetătorii au studiat comportamentul a 125 de copii, născuți prematur, și evoluția acestora în timp, observând felul în care le este influențată dezvoltarea în funcție de contactul fizic (mângâieri și îmbrățișări – n. V.d.F.).

Principala lor constatare este că activitatea creierului a fost una puternică în urma contactului fizic cu părinții sau personalul spitalului.

Potrivit cercetătorului dr. Nathalie Maitre, acest lucru înseamnă că mișcările simple și tandre influențează profund dezvoltarea creierului copilului.

Cercetătorii sunt de părere că iubirea și afecțiunea sunt esențiale pentru a face copilul mai inteligent și pentru ai ajuta să se dezvolte mai repede.

Îndemnul nostru este ca să vă îmbrățișați copiii cât mai des – și nu uitați să împărtășiți informațiile și altor părinți!

Publicitate

Posted on 5 februarie 2019, in Primul copil, Sfaturi pentru părinți and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: