Otrava ascunsă din „DELIKAT”

DELiKAT_Legume-300x369Am primit drept cadou două pachete de „DELIKAT Legume”.  La început m-am bucurat. Dar luînd în mînă pachetul ca să citesc ingredientele (aşa cum îmi este obiceiul de a analiza orice produs din magazin) am descoperit că pe lîngă legumele „atent selecţionate şi uscate natural” se găsesc o mulţime de potenţiatori de aromă dăunători sănătăţii noastre. Primul este bineînţeles cunoscutul monoglutamat de sodiu, E 621. Acest “potenţiator de aromă” este o substanţă care “minte” creierul că ai mîncat ceva bun. Actionează asemănător unui drog, alterînd nivelurile de neurotransmiţători şi dînd o satisfacţie falsă. Despre monoglutamatul de sodiu puteţi citi mai multă informaţie aici. Următorii sunt fraţii inozinat disodic (E 631) şi guanilat disodic (E 627).  Pachetul de „DELIKAT Legume” mai conţine şi riboflavină, adică vitamina B2. Pe lîngă niţică otravă, compania are grijă să ne pună în doza zilnică de supă şi ceva vitamine. Dar oare nu e mai bine să luam aceasta vitamină B2 din sursele directe precum: ficatul, inima, carnea de vită sau porc, peștele, oul, lactatele, cerealele integrale, legumele cu frunze verzi (broccoli, spanac, sparanghel, lăptuci, stevie), drojdia de bere, hrișca, ovăzul, pîinea de secară și din făină de grîu integrală, fasolea, mazărea, nucile, soia, roșile, conopida? La sfîrșitul listei mai găsim și colorant, cum fără așa ceva în secolul de azi?

Oamenii buni, mîncaţi acasă şi doar acasă. Faceţi bucate din produse ecologice. Aveţi grijă de sănătatea voastră!

Publicitate

Posted on 15 septembrie 2013, in Investigaţie în bucătărie, Securitate alimentară. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. poate pentru ingredientele de gaina vita( carne) sau ou pun mai multe ingrediente mai chimice pentru a le putea pastra mai putin mirositoare si mai proaspete penru ca acestea se strica mai repede poate cele fara ou si carne doar din legume, ca asta inseamna „delikat „/ vegeta din vegetale dar deobicei cei care pregatesc supe sau ciorbe sau alte tipuri de mancare pun si bucata de carne de care vor daca vor deci agaugarea e mai putin benefica pentru producatorii de vegeta si mai benefica pentru cei carora li se strica carnea si oualele din cauza preturilo sau a productie prea mare dar astfel le modifica si pretul iar dezavantaj si doar pentru putin gust care defapt trebuia sa fie cel al vegetalelor poate cele care nu contin gust de carne sunt mai putin „chimicale”a care dupa procesul de fierbere devin mai acceptabile …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: