Despre otrava din pîine. Drojdiile termofile – armă de distrugere în masă.

sursa: ecology.md

Oamenii au uitat gustul pâinii adevărate. Mai ales nu-şi amintesc că pe vremuri pâinea se cocea întotdeauna prin dospire. Toate componentele de fermentare au fost exclusiv de origine vegetală. Aluatul celebru, ţărănesc (aluat fermentat cu hamei şi stafide, miere sau zahăr natural, malţ alb şi roşu) se prepara din făină de secară, orz şi grâu. Anume aceşti fermenţi îmbogăţeau organismul cu vitamine, enzime, biostimulente şi, mai presus de toate, îl săturau cu oxigen. Datorită acestui fapt corpul uman devenea mai energic, mai eficient, mai rezistent la răceli şi alte maladii.

De la mijlocul anilor 40, după război s-a produs o substituire a fermentării din hamei pe cea din drojdie. Oamenii de ştiinţă au descoperit că principala caracteristică a drojdiei este fermentarea. Drojdia transmite această proprietate prin pâine (într-un centimetru cub de aluat gata sunt prezente 120 de milioane de celule de drojdie), în sânge, şi începe a se fermenta. Gazul fuzel format vine, în primul rând, la creier, perturbând funcţiile sale. Se deteriorează brusc memoria, capacitatea de gândire logică, de muncă creativă. Acţionând la nivelul celular, drojdia duce la formarea în organism a tumorilor benigne şi canceroase. Se produce o influenţă asupra celulelor, privându-le de posibilitatea de a se împărţi, deci a produce celule sănătoase.

Nu este întâmplător, că la al doilea Congres Mondial de medicină pe bază de plante, la Praga, în 1990, profesorul Larbert a vorbit despre efectele negative asupra sănătăţii umane a pâinii albe, rafinate, preparate în bază de drojdie. Ingestia prelungită a acestei pâini duce la o serie de încălcări descrise de către Larbert şi numite ghemogliaz. Această maladie se manifestă prin dureri de cap, somnolenţă, iritabilitate, probleme digestive, încetinirea gândirii, scăderea activităţii sexuale, creşterea vâscozităţii sângelui.

Larbert consideră că ghemogliaz este mai răspândit şi mai periculos, decât tuberculoza. Impactul negativ al drojdiei asupra organismului este relevat de numeroşii savanţi din întreaga lume. Despre acest lucru au scris: Gianfranco Rosini („Prezenţa caracteristicilor ucigaşe la drojdie”), H. Bussey şi D. Sherman (” Factorul mortal – biochimia, biofizica, 1973, p. 13-14), academicienii F.Uglov, B. Iskacov, N. Dubinin (Operele Institutului Plehanov), profesorul francez Etienne Wolff şi mulţi alţii.

Ce este de făcut? Să revenim la coacerea pâinii din aluat acru, care a fost utilizat în antichitate şi în trecutul neîndepărtat!

Sursa: ecology.md

Dar timp de câţiva decenii pâinea se coace cu drojdie termofilă, inventată de om, Saccharomyces cerevisiae. Tehnologia ei de pregătire este monstruoasă, antinaturală. Producerea drojdiei de panificaţie se bazează pe creşterea ei în substanţe lichide hrănitoare. Melasa este diluată cu apă, tratată cu clorură de var şi acidificată cu acidul sulfuric, etc.

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume au bătut alarma. Sunt descoperite mecanismele impactului negativ ale drojdei termofile asupra organismului. Drojdie Saccharomyces (drojdie termofilă), speciile căreia sunt utilizate în industria de alcool, bere şi panificaţie, în natură nu apar. Celulele Saccharomyces, din păcate, sunt mai rezistente, decât celulele ţesutului. Ele nu se distrug, fie în timpul de gătit sau cu salivă în organismul uman. Celulele ucigaşe de drojdie ucid celulele sensibile umane, mai puţin protejate în organism, prin emanarea substanţelor otrăvitoare cu greutate moleculară mică.

Ciupercile termofile nu dispar, deoarece sunt capabile să reziste şi la 500 de grade şi, nimerind în organism, se înmulţesc şi atacă flora intestinală, distrugând-o.

Proteinele toxice acţionează asupra membranei plasmatice, mărind permeabilitatea ei la agenţii patogeni şi viruşi. Celulele de drojdie nimeresc în tractus digestiv, iar apoi în sânge. Drojdiile termofile se multiplică în organism într-o progresie geometrică şi permit microflorei patogene să trăiască în mod activ şi să se multiplice, inhibând microflora normală, care în intestin, cu o alimentaţie corectă, poate genera vitamine B, aminoacizi esenţiali şi acizi. Se încalcă grosolan activitatea tuturor organelor digestive: stomacului, pancreasului, vezicii biliare, ficatului, intestinelor.

Stomacul din interior este acoperit cu o membrană mucoasă specială, rezistentă la acid. Totuşi, dacă omul abuzează de produse din drojdie şi alimente acide, stomacul nu poate rezista mult timp la aceasta. Arsura va duce la formarea ulcerului, durerilor de cap şi la formarea unui simptom comun, cum ar fi arsuri la stomac.

Utilizarea produselor alimentare, preparate pe bază de drojdie termofilă, promovează formarea cheagurilor de nisip, iar apoi pietrelor în vezica biliară, ficat, pancreas, constipaţie şi formarea tumorilor. În intestin cresc procesele de degradare, se dezvoltă microflora patogenă. Se încetineşte evacuarea maselor toxice din organism, se formează buzunare de gaz, în care stagnează pietrele fecale. Treptat, ele cresc în membranele mucoase şi straturi submucoase ale intestinului. Sistemul digestiv îşi pierde funcţia sa de protecţie şi se reduce capacitatea de digestie. Vitaminele se digerează insuficient şi se sintetizează, nu sunt digerate în plină măsură oligoelementele şi cel mai important din ele – calciu.

Autor: Alexei Evdokimov
Sursa: http://www.ecology.md

Publicitate

Posted on 12 ianuarie 2013, in Securitate alimentară and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 27 comentarii.

  1. Nu inteleg rusa. Mi-ar placea daca ar putea cineva traduce

  2. de unde si zicala ca painea prosteste. chestia e ca zicala e de mult, de cand painea se facea „normal”

  3. politia limbii romane

    cum sa ajunga din stomac gazul la creier, oameni buni? voi cititi ce scrieti? cata credibilitate poate avea un astfel de articol?

  4. pai simplu,ai auzit de circulatie sanguina? creieru,ficatu stomacul,spina,intestinul subtire/gros,toate sunt inervate si vascularizate,si totul ajunge la creier! totul! e simplu,nu? te-ai lamurit? sau vrei sa iti fac un desen?

  5. creieru se hraneste cu 2 lucruri: 1 OXIGEN fara de care ar murii in 4-5 minute,si glucoza( adica mancarea transformata in stomac,se transforma in „energie” adica glucoza.si tot la creier ajunge,ca de aia mancam,pricepi nene?

  6. aureliabilasco

    Nu stiu cum e cu gazu’ da cu prosteala cred ca teoria e valabila. Uita-te la romani, mari ingurgitatori de paine !?1?!?

  7. Daca cineva stie cum se face drojdia de casa va rog sa scrieti sau cum sa fac pinea ca sa nnu folosesc drojdia din magazin

    • Sînt mai multe reţete pentru a face drojdie de casă. Una din ele este cu spumă de poamă fermentată. Atunci cînd ţăranii strîng poama ca să facă vin, în momentul cînd ea fierbe în butoi înainte de a o scurge, gospodinele adună spuma aceea care se ridică deasupra. Mai adaugă făină de grîu şi de porumb, si pun la uscat în formă de turte mici. Iată aceasta este si aşa numita „bătcală” de casa cu care personal am copt de nenumărate ori pîinică de casă.

      • de ce nu scrieti un articol cu retete de drojdie naturala? cu cat mai multe si mai diverse, cu atat mai bine. Nu toti avem acces la spuma de poama fermentata, din pacate. Sau daca se gaseste pe undeva batcala de cumparat…

  8. Foarte interesant, adevarat si bine de informat cat mai mult epersoane. Multumesc. De aproape un an fac paine in casa, din pacate cu drojdie proaspata, dar voi incerca sa renunt si sa imi aduc aminte de turtele bunicii din care facea ea painea aia gustoasa, mirositoare si care tinea si o saptamna fara sa …mucegaiasca.

  9. din ce poama fac taranii vin?

  10. Articolul asta este atat de copilaresc scris incat nici nu stiu de unde sa incep.

  11. Aruncati si voi o privire critica cand traduceti ceva de pe altundeva. Doar pentru ca ceva e scris si apare pe internet nu inseamna ca este si adevarat. Nici nu stiu cu ce sa incep! Nu prea trec celule de nici un fel din stomac in sange, nu mai spuneti prostii. cheaguri de nisip? aoleu pe cat citesc pe atat ma enervez mai tare. Uimitor cate ineptii pe centimetru patrat!

  12. De unde sa luam la ora asta aceasta,,,,,,batcala”??? Eu imi amintesc cand eram copil…,ca bunica.mama,faceau aluat cu un fel de turtita…,pe care o puneau la inmuiat,,,,,framanta cu ea aluatul de paine,placinte,cozonac…etc…. si cand aluatul era crescut…lua o bucata si facea 2 turtite din ea.,.apoi o punea la uscat,si o conserava in sacul cu faina de grau..pana la urmatoarea intrebuintare si uite asa avea aceasta turtita tot anul pana cand facea ,,batcala” din nou din drojdia de bere naturala..asa cum ai spus….Au trecut atatia ani de atunci…..cred ca vreo 60…..acum ce facem,,ne dam pe consumul de mamaliguta ?,dar sunt meniuri in care nu poti consuma mamaliguta.Cine cunoaste…si stie de unde,,sa ne spuna si noua..!Multumesc in numele tuturor celor care cauta sa traiasca cat mai sanatos,macar de acum inainte…!…

  13. Un articol vai de mama lui de cacademician care l-a scris, plin de aberatii, ineptii, contraziceri, de la inceput si pana la sfarsit care poate cel mult pacali adultii cu creier de copil de 3- 6 ani. de exemplu: „pe vremuri pâinea se cocea întotdeauna prin dospire” sau „Dar timp de câţiva decenii pâinea se coace cu drojdie termofilă, inventată de om, Saccharomyces cerevisiae.”

  14. D-nă Ligia Pop

    toată stima pentru intenţiile Dvs. bune – căci nu mă îndoiesc şi cred că nu ne îndoim de ele niciunul din cei care vă vizităm blogul.

    Dar să afirmaţi, FĂRĂ să daţi nicio REFERINŢĂ ŞTIINŢIFICĂ – vreun studiu experimental, vreo lucrare ştiinţifică, vreune articol într-o revistă de specialitate etc. – că „Drojdia transmite această proprietate [adică fermentarea] prin pâine… în sânge” şi că „procesul de fermentare ajunge în primul rând la creier” este o chestiune dincolo de simpla educaţie pe care o priimeşte un elev de clasele 6-7 la biologie.

    Sunt în anul 2 la masterul de Ştiinţele nutriţiei organizat de Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Biologie şi Geologie, Cluj-Napoca, şi aş fi foarte interesat să dovediţi CUM anume ajunge „fermetarea produsă de pâine la creier”. Sunt convins că puţinele Dvs. cunoştinţe de fiziologie şi bunul simţ logic sunt suficiente pentru a sesiza enormitatea afirmaţiei.

    Vă fac o rugăminte – luaţi-o aşa, ca pe o rugăminte, dar şi ca pe o sugestie: ori vă acoperiţi afirmaţiile cu dovezi, cu referinţe ştiinţifice serioase, ori să ştiţi că vă acoperiţi cu ruşine.

    Silvian Guranda – Cluj

  15. Este un articol f bun.Cititi cartea Dieta inteleapta de Schott Mumbi si veti vedea raspunsul dat de cercetatorii pe cromozomii umani.

  16. popescu iuliana

    AS DORI CATEVA RETETE DE DROJDIE NATURALA SAU DE TARA CUM CREDETI
    SCRIETI CEVA FOLOSIBIL SI LA INDEMANA PT CA LA ORAS MAI GREU SAU IMPOSIBIL DE PROCURAT INGREDIENTE
    MULTUMIRI ASTEPTAM

  17. Scrie pe yahoo Piine facuta cu maia si-ti apar multe retete care se fac in ardeal ,moldova,oltenia .

  18. Nu zice nimeni ca trebuie luat totul mot-a-mot, sigur ca trebuie verificate informatiile. Eu consider ca in orice „minciuna” exista un sambure de adevar, deci acest articol poate sa ne ridice un semn de intrebare. Ma gandesc ca ar fi foarte greu pentru oamenii care traiesc in orase sa obtina drojdie naturala pentru painea de zi cu zi, insa exista ca si alternativa painea fara drojdie.

  19. Plamada:”Amestecati o lingurita cu miere, cu o lingura cu ulei, putina sare si turnati 2 cani de apa. Adaugati faina integrala pana cand coca nu se mai lipeste de degete. Faceti o sfera si lasati-o sa stea intr-o strachina de pamant timp de 3 zile la o temperatura de 20gr.C. Dupa 3 zile, pasta s-a umflat, a ajuns moale si are miros de vin. Framantati-o din nou adaugand 2 linguri de faina si mai lasati-o sa stea inca 2 zile. Apoi este gata.
    In vederea unei noi portii de paine, extrageti o bucata de plamada (cat un ou), adaugati o jumatate de cana de apa si putina faina, ca sa obtineti o pasta moale. Faceti o sfera pe care sa o tineti mai mult de 5 zile la 10 gr.C si mai bine de 3 zile la 15 gr.C. Se mai poate repeta aceeasi operatie, daca vreti sa o tineti mai mult timp, adaugand o jumatate de cana de apa si putina faina. APOI PAINEA: Ca sa faceti 3 paini de 500 gr.: -3/4 l de apa; -1,5 kg faina integrala; -1 lingura sare; -2 linguri cu miere; -plamada. Se framanta vreo 10 minute si se lasa sa stea o noapte intreaga intr-un loc calduros (sau vara la soare cateva ore, acoperita cu o panza). Coca trebuie sa isi tripleze volumul. Apoi se framanta din nou 5-10 min. cu putina faina, se face painea care se cresteaza 2 cm si se pune in cuptorul incins pentru 20 – 30 min. Pentru a-i da un aspect stralucitor se unge cu albus de ou batut.”
    Reteta este din cartea:”Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale” de Jean Valnet
    Se spune ca aceasta ar fi reteta ce o foloseste de decenii brutaria Poilane din Paris.
    Eu nu am incercat-o desi intr-o buna zi voi face cum scrie aici.
    Mai se folosesc turtele framantate din faina de malai, grau si drojdia de deasupra strugurilor in fermentatie.
    Succes!

  1. Pingback: Recomandarile saptamanii 1-7 decembrie, 2013 | Ligia Pop

  2. Pingback: Recomandarile saptamanii 23 februarie – 1 martie, 2014 | Ligia Pop

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: